Historie

Able2 BV is officieel opgericht op 21 juni 2002. In het begin werd de acquisitie gedaan door Richard van Eekelen (initiator en oprichter) en werden de leveringen verricht door Promedics Ltd.

Door de toename van het aantal leveranciers, waarvan Able2 de exclusiviteit verkreeg in de Benelux, en de zeer snelle groei was een eigen pand een “must”. In 2004 werd het eerste pand betrokken, snel gevolgd door nog 2 aangrenzende panden. Snel bleken deze panden te klein en in 2009 verhuisde Able2 naar de Koperslagerij waar het nog altijd gevestigd is. In 2019 is er tevens dicht in de buurt een grote opslagloods gehuurd.

Het in Engeland gevestigde Promedics werd in 2007 opgesplitst in een orthopedische divisie en een “ADL-tak”. De orthopedische divisie werd verkocht en Promedics ADL Ltd werd binnen 1 jaar omgezet in Able2 UK Ltd. Zo werd Able2 een internationaal opererend bedrijf. In 2008 werd Spinal Product Ltd. gekocht, een fabrikant van zit-, rug-, hoofd- en positioneringkussens. Isagi Ltd is geacquireerd in 2017, dit bedrijf is gespecialiseerd in antislip materiaal voor veiligheid en grip in en rond het huis en op de werkvloer. Gezien het enorm brede afzetkanaal levert Able2 deze productlijn ook aan andere branches, zoals de auto- en botenindustrie. Beide bedrijven zijn geheel geïntegreerd in Able2.

In juni 2010 is de derde tak aangegroeid; Able2 Iberia S.L. In 2019 is er een kantoor geopend in Altea (Alicante) daarvanuit worden de Spaanse en Portugese klanten bediend.

In 2014 introduceerden wij onze Able2 producten op de Autonomic Beurs in Parijs. Sindsdien maakt Able2 een forse groei door in Frankrijk. Able2 is jaarlijks aanwezig op de grote zorgbeurzen in Parijs, Lyon, en Rennes. 

Anno 2020 heeft Able2 klanten in vrijwel heel Europa. Able2 importeert innovatieve zorg- en revalidatiehulpmiddelen vanuit de gehele wereld.

 


Able2 Europe B.V.

Koperslagerij 15
4762 AR, Zevenbergen
Nederland
T +31 (0)168 - 331133

Social

Ontvang de nieuwste zorgproducten rechtstreeks in uw nieuwsfeed:

FacebookTwitterYoutubeLinkedin