Able2 Europe B.V. en Worldwide Vision slaan de handen ineen!
Met een mooie toekomstvisie waarbij zelfstandigheid op één staat, zijn beperkingen een ding van het verleden. Want alleen kunnen we veel bereiken, maar met een samenwerking als deze bieden we onbeperkte mogelijkheden om het onze cliënten zo gemakkelijk mogelijk te maken! It takes 2!

PERSBERICHT:
Zevenbergen / Oisterwijk, 1 augustus 2022 - De totaalleverancier van zorg- en revalidatiehulpmiddelen Able2 Europe BV uit Zevenbergen heeft Aukjor BV overgenomen, een bedrijf uit Oisterwijk dat met handelsnaam Worldwide Vision gespecialiseerd is in hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden. Met de overname van Worldwide Vision, dat in 1996 opgericht is door Rinus Snoeren, breidt Able2 Europe BV het huidige portfolio uit en onderstreept het de ambitieuze groeiambities.

Able2 Europe BV is opgericht in 2002 en is de totaalleverancier van zorghulpmiddelen en revalidatiehulpmiddelen voor jong en oud. Able2 Europe BV importeert innovatieve zorg- en revalidatiehulpmiddelen vanuit de gehele wereld en levert uitsluitend via de vakhandel: medische speciaalzaken, mediotheken, thuiszorgwinkels, webwinkels, revalidatiewinkels, apotheken, groothandels en zorginstellingen. De hulpmiddelen zijn toegankelijk en hebben een buitengewoon goede kwaliteit. Zij zijn erop gericht het leven van patiënten eenvoudiger en mobieler te maken.

Uit een recente prognose van het CBS blijkt dat de gemiddelde levensverwachting van 60-jarigen in 2040 drie jaar hoger is dan in de periode 2013-2016. Ouderen leven steeds bewuster en gezonder, ze bewegen meer en letten op hun voeding. “Eén op de zes ouderen van boven de 60 geeft aan beperkingen te hebben. Maar ook jongere mensen krijgen steeds vaker (chronische) aandoeningen en beperkingen. Voor iedereen, jong en oud, met of zonder beperking, heeft Able2 wat te bieden,” aldus managing director Richard van Eekelen van Able2 Europe B.V.

“Met ons bedrijf vormen wij een schakel tussen de medische wetenschap, de artsen, ergotherapeuten, zorgverleners aan de ene kant, en de productontwerpers, technici en engineers aan de andere kant. Met de overname van Worldwide Vision voegen we een nieuw klantsegment toe aan ons portfolio en breiden we onze productrange uit. Bovendien kunnen we door de grote gemene deler op veel vlakken synergievoordelen bewerkstelligen. Worldwide Vision zal nog sterker uit deze overname komen. Onze groeiverwachting is dat wij de omzet van Worldwide Vision binnen 3 á 5 jaar verdubbelen.”

Able2 deed al eerder overnames om het productportfolio uit te breiden. In 2008 werd Spinal Product Ltd. gekocht, een fabrikant van zit-, rug-, hoofd- en positioneringkussens. Isagi Ltd is geacquireerd in 2017; dit bedrijf is gespecialiseerd in antislip materiaal voor veiligheid en grip in en rond het huis en op de werkvloer. Gezien het enorm brede afzetkanaal levert Able2 deze productlijn ook aan andere branches, zoals de auto- en botenindustrie.

Able2 Europe B.V.
Het hoofdkantoor van Able2 is gevestigd in Zevenbergen. Het bedrijf staat sinds 2002 internationaal op de kaart dankzij een samenwerking met Able2 UK Ltd. In 2010 werd een vestiging in Spanje geopend, waarbij in 2019 ook een kantoor in Alicante werd gevestigd om de Spaanse en Portugese markt te bedienen. De Able2 groep heeft ruim 60 medewerkers in dienst met een jaaromzet van circa 11 miljoen euro.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie neemt u contact op met Richard van Eekelen via richard@able2.nl of 06- 41370875.

 

 

 


Able2 Europe B.V.

Koperslagerij 15
4762 AR, Zevenbergen
Nederland
T +31 (0)168 - 331133

Social

Ontvang de nieuwste zorgproducten rechtstreeks in uw nieuwsfeed:

FacebookTwitterYoutubeLinkedin